Download Adobe reader hier!

Model Spoor Vrienden Dronten

Overleden

Laatst aangepast (dinsdag, 30 november 1999 01:00) Geschreven door MSVD dinsdag, 27 juni 2017 18:48

 “Beste modelspoorvrienden, vandaag 27 juni 2017 heeft ons het droeve bericht bereikt dat Ria Smit is overleden. We wensen Albert veel sterkte en realiseren ons dat Ria ook tijdens onze MSVD avonden zeer gemist zal worden. Moge zij ruste in vrede.”
   

MSVD jubileum uitje

Laatst aangepast (maandag, 12 juni 2017 16:26) Geschreven door msvd maandag, 12 juni 2017 15:56Voor het 10-jarig bestaan van de MSVD heeft de jubileum commissie voor de zatardag 10 juni een uitje georganiseerd.
Wat een geweldige dag hebben we beleefd tijdens het jubileum uitje van de MSVD.
Het mooie weer, de prettige sfeer en de organisatie van de jubileum commissie droegen bij tot een bijzonder geslaagd evenement.

Vanaf Enkhuizen stoomde we af met de "Friesland' alwaar koffie met appeltaart werd geserveerd. Het prachtige weer en de aangename wind zorgde voor een heerlijk verpozen op het bovendek.
Voor de aankomst in Medemblik werden we voorzien van een heerlijke lunch aan boord.

In Medemblik aangekomen zagen met bewondering het oude stationnetje van Medemblik. Wat een parel onder de spoorgebouwen. Een stoomtram met houten rijtuigen maakt het nostalgische beeld compleet.

Onze trein zou pas over een uur naar Hoorn vertrekken dus de MSVD vrienden vonden al snel een terras voor aangename verkwikkende ijsjes en biertjes.
Weer aangekomen op het perron stonden de Oostenrijkers met stoomlok al klaar. Speciaal voor de MSVD had Marten een rijtuig voor ons gereserveerd. Een rood/creme uitvoering SHM B59 onderscheide zich van de groene Oostenrijkers.

De boemel tocht was erg leuk. Vanaf het balkon van de rijtuig kun je het landschap en de scenery goed ervaren. In ons rijtuig werden poffertjes, koffie en biertjes geserveerd en een dame in Friese klederdracht kwam met haar verhaal over kleding en hoe haar ondergoed eruit zag.

In Hoorn aangekomen bezochten we de onderhoudsloods van de Museum stoomtram. Prachtig gerestoreerde lokjes glommen in het zonlicht en stoomde er lustig op los.
Natuurlijk beklonken we deze dag opnieuw op een terrasje van het al oude station in Hoorn.

Toen we dachten de bezienswaardigheden gezien te hebben werden bij terugkomst op station Enkhuizen blij verrast door nog meer moois. De Hondenkop posttrein en de 1300 met zijn oude rijtuigen waren inderdaad de kers op de taart en vormde een mooie afsluiting.
Het was een geslaagde en memorabele dag. Dank aan allen voor de voorbereidingen.

Voor een foto collage zie hier. Met dank aan de fotografen.
   

MSVD in zomerstop

Laatst aangepast (donderdag, 04 mei 2017 09:43) Geschreven door msvd donderdag, 04 mei 2017 09:37Op deze bijeenkomst tijdens de mei vakantie waren er toch nog 26 man aanwezig. Het is ook onze laatste bijeenkomst voorafgaand aan de zomerstop. 

We hebben de komende activiteiten en workshops besproken die we gaan houden in het na seizoen. Onder de activiteiten hebben we o.a. gepland staan; decoder inbouw, bouw van universele knipperlicht schakeling, het maken van bovenleiding, verlichting in rijtuigen, treinsamenstelling en modelspoor fotografie.

Voor ons 10-jarig jubileum uitje gaf Johan de stand van zaken door. Vervolgens werden de eerste mini diorama's gepresenteerd voor gebruik tijdens de MSVD  modelspoor manifestatie in de bibliotheek in de Meerpaal op 10 en 11 november.
Tot slot hebben we de dozen met ongebruikte huisjes en scenery opgeruimd en verdeeld onder alle aanwezigen.

De MSVD is nu in zomerstop. De eerst volgende bijeenkomst is op 6 september!

Namens de stuurgroep wensen wij iedereen een fijne vakantie en veel (model)spoor plezier.
   

Bijeenkomst 5 april

Laatst aangepast (donderdag, 06 april 2017 13:00) Geschreven door msvd donderdag, 06 april 2017 12:53

Op deze bijeenkomst werd na de mededelingen van de stuurgroep gelegenheid gegeven voor de zg. spreekstoel. Een ieder kan in 2 minuten uiting geven om een mededeling te geven aan alle toehoorders. Dit kan zijn een idee, een suggestie, maar ook een oproep voor hulp om problemen op te lossen voor de spoorbaan thuis bijvoorbeeld.
Jos trapte af met de mededeling dat hij nu actief is met het verlenen van onderhoud en het oplossen van storingen van het rijdend materieel bij een ieder die hierom verlegen zit.
Al vele modelbaan liefhebbers maken van zijn diensten gebruik en hebben dankzij Jos hun loks weer in beweging gekregen.

Daarna gaf Jos een aankondiging en uitleg van de voorwaarden voor de workshop 'decoder inbouw' Voor deelname en inschrijving wordt vewezen naar zijn email.

Het hoofdprogramma werd gepresenteerd door onze Edward Borgers.
Edward presenteerde aan de hand van foto's hoe hij van opgekochte sloop oks weer prachtige parade paardjes weet te maken op het niveau van fine-scale. De loks blinken uit door een uiterst filigrane detaillering en zijn rijvaardig en voorzien van DCC sturing.

Ook hebben we met ontzag zijn diorama kunnen bekijken. Het is een tafreel van een grote stoomlokomotieven onderhouds depot ten tijde van de WOII periode in Duitsland alwaar bekolen, ontslakken, bezanden en onderhoud te bezichtigen is. 
De bijgaande foto's geven een impressie van deze geslaagde avond met dank aan Edward.


   

Pagina 1 van 11