Download Adobe reader hier!

Model Spoor Vrienden Dronten

Modelspoor manifestatie in Dronten

Laatst aangepast (donderdag, 19 oktober 2017 20:58) Geschreven door msvd donderdag, 19 oktober 2017 20:52


De Modelspoor Vrienden Dronten, (MSVD), organiseren op vrijdagmiddag 10 en zaterdag 11 november een grote modelspoor manifestatie.
In samenwerking met FlevoMeer bibliotheek in de Meerpaal te Dronten wordt een keur aan fraaie modelbanen tentoongesteld. Men kan de modelspoorbanen komen bekijken, bedienen en zelfs meehelpen met het bouwen.
De manifestatie zal vrijdagmiddag om 14:00 uur worden geopend.
 
Gedurende dit tweedaags evenement zijn er voor de jeugd volop bouw activiteiten aanwezig. Zo kan men huisjes maken, een locomotief loods bouwen en zelfs een wagon voor op het spoor. Ook is er een modelspoorbaan puzzel speurtocht en een heuse grabbelton.
 
Doel van dit evenement is om de modelspoor in de belangstelling te plaatsen en ook de jeugd kennis te laten maken met alle handvaardige aspecten van deze fascinerende modelspoor hobby. Er worden voorbeelden gegeven voor het bouwen van landschappen en het maken van huisjes. Ook kan men zelf ervaren hoe op afstand treinen en wissels worden bediend. Zowel handmatig, met de computer of zelfs met een smartphone.
Ook buiten de Meerpaal is er activiteit. De stoomtram van Martin Verbeek stoomt op en zorgt voor een levendige attractie voor jong en oud.
 
Het bouwen van een modelspoorbaan thuis is een ongevenaard familie aangelegenheid. Kinderen, ouders en grootouders kunnen zich helemaal uitleven in het maken van hun eigen miniatuur wereld. 
Wil je ervaren wat modelspoor allemaal voor je kan gaan betekenen? Kom deze dagen naar het Serviceplein van FlevoMeer bibliotheek in de Meerpaal en maak kennis met de modelspoor en al hun vrienden. 

De Modelspoor manifestatie wordt mede mogelijk gemaakt door: FlevoMeer bibliotheek Dronten, Modelspoorgroep Zeewolde, Modelspoorclub Deventer, Nationaal modelspoor museum (Sneek,) PiCommIT , NProject.org, Jan Kip, Trein&Zo, Stoomtram Martin Verbeek, Wim Wijnhoud.

Dit initiatief wordt gesteund door de Gemeente Dronten.

   

MSVD Bijeenkomst 6 september

Laatst aangepast (vrijdag, 15 september 2017 20:37) Geschreven door mdvd woensdag, 30 augustus 2017 20:33De zomerstop is voorbij en de vrienden van Modelspoor Dronten komen op woensdagavond 6 september weer bij elkaar voor de aftrap van het seizoen 2017/18.

Om de viering van ons 10 jarig bestaan dit jaar kenbaar te maken is een fraai logo ontworpen.
   

Overleden

Laatst aangepast (dinsdag, 30 november 1999 01:00) Geschreven door MSVD dinsdag, 27 juni 2017 18:48

 “Beste modelspoorvrienden, vandaag 27 juni 2017 heeft ons het droeve bericht bereikt dat Ria Smit is overleden. We wensen Albert veel sterkte en realiseren ons dat Ria ook tijdens onze MSVD avonden zeer gemist zal worden. Moge zij ruste in vrede.”
   

MSVD jubileum uitje

Laatst aangepast (maandag, 12 juni 2017 16:26) Geschreven door msvd maandag, 12 juni 2017 15:56Voor het 10-jarig bestaan van de MSVD heeft de jubileum commissie voor de zatardag 10 juni een uitje georganiseerd.
Wat een geweldige dag hebben we beleefd tijdens het jubileum uitje van de MSVD.
Het mooie weer, de prettige sfeer en de organisatie van de jubileum commissie droegen bij tot een bijzonder geslaagd evenement.

Vanaf Enkhuizen stoomde we af met de "Friesland' alwaar koffie met appeltaart werd geserveerd. Het prachtige weer en de aangename wind zorgde voor een heerlijk verpozen op het bovendek.
Voor de aankomst in Medemblik werden we voorzien van een heerlijke lunch aan boord.

In Medemblik aangekomen zagen met bewondering het oude stationnetje van Medemblik. Wat een parel onder de spoorgebouwen. Een stoomtram met houten rijtuigen maakt het nostalgische beeld compleet.

Onze trein zou pas over een uur naar Hoorn vertrekken dus de MSVD vrienden vonden al snel een terras voor aangename verkwikkende ijsjes en biertjes.
Weer aangekomen op het perron stonden de Oostenrijkers met stoomlok al klaar. Speciaal voor de MSVD had Marten een rijtuig voor ons gereserveerd. Een rood/creme uitvoering SHM B59 onderscheide zich van de groene Oostenrijkers.

De boemel tocht was erg leuk. Vanaf het balkon van de rijtuig kun je het landschap en de scenery goed ervaren. In ons rijtuig werden poffertjes, koffie en biertjes geserveerd en een dame in Friese klederdracht kwam met haar verhaal over kleding en hoe haar ondergoed eruit zag.

In Hoorn aangekomen bezochten we de onderhoudsloods van de Museum stoomtram. Prachtig gerestoreerde lokjes glommen in het zonlicht en stoomde er lustig op los.
Natuurlijk beklonken we deze dag opnieuw op een terrasje van het al oude station in Hoorn.

Toen we dachten de bezienswaardigheden gezien te hebben werden bij terugkomst op station Enkhuizen blij verrast door nog meer moois. De Hondenkop posttrein en de 1300 met zijn oude rijtuigen waren inderdaad de kers op de taart en vormde een mooie afsluiting.
Het was een geslaagde en memorabele dag. Dank aan allen voor de voorbereidingen.

Voor een foto collage zie hier. Met dank aan de fotografen.
   

Pagina 1 van 11